Stimularea nervului vagus reduce inflamația creierului postoperator

În urma unei intervenții chirurgicale dificile, unii pacienți suferă de declin cognitiv și delir, probleme care apar din cauza unor modificări inflamatorii din creier, prea puțin înțelese momentan. Această inflamație este dificil de controlat, dar cercetătorii de la Universitatea Duke par să fi descoperit faptul că stimularea electrică a nervilor poate fi soluția.

Cercetătorii au folosit stimularea nervului vagus, aceeași metodă care este acum comună pentru a controla epilepsia, durerea cronică și depresia rezistentă la medicamente. Într-un studiu pe șoareci de laborator cu inflamație gravă, a fost utilizat un conductor electronic pentru a stimula nervul vagus de la un dispozitiv extern. Șoarecii au fost supuși unei singure sesiuni de stimulare nervoasă, care a durat doar câteva minute. În timpul tratamentului și după tratament, inflamația a fost monitorizată,  față de frecvența cardiacă și spasmele musculare. Șoarecii tratați au prezentat rezultate mult mai bune, inclusiv capacitate cognitivă și inflamație semnificativ mai scăzută a creierului.

Această investigație are o mare implicație pentru potențialul de reducere al consecințelor intervențiilor chirurgicale dificile, în special la persoanele în vârstă, care tind să sufere în mod disproporționat din cauza inflamației creierului postoperator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s