Endoscop pentru investigarea vaselor de sânge

Cambridge Consultants, firmă cu sediul în Marea Britanie și OmniVision, cu sediul în California, au dezvoltat o cameră intravasculară care este capabilă să producă imagini native la o rezoluție de 400 x 400 de pixeli, mult mai bune decât angioscoapele cu fibră optică existente. Inginerii de la Cambridge Consultants cred că acest lucru poate fi amplificat la 1.600 x 1.600 de pixeli, cu o tehnică software proprie care „valorifică invătarea profundă pentru a spori imaginile cu rezoluție scăzută fără a crea neclarităti asociate cu upscaling-ul tradițional”, după cum o descrie compania.

Spre deosebire de dispozitivele cu fibră optică, în care componenta reală a imaginii este pozitionată în apropierea operatorului, noul dispozitiv are senzorul poziționat în vârful acestuia. Partea care va naviga prin vascularizație are un diametru de numai 1,3 mm și este suficient de flexibilă pentru a se deplasa prin curbura anatomiei.

Dispozitivul poate fi utilizat alături de alte tehnici de imagistică intravasculară, cum ar fi ultrasunetele intravasculare și tomografia de coerență optică, oferind chirurgilor o vedere fără precedent asupra a ceea ce lucrează.

Noul dispozitiv nu a fost testat încă pe oameni, dar tehnologia care stă la bază va fi utilizată pentru un produs real, deoarece opțiunile disponibile în prezent de endoscoape intravasculare sunt extrem de limitate.

Leap-on-show

Cambridge Consultants
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s