Vuzix Smart Glasses și Genzõ App oferă experiențe de viață pentru pacienții cu mobilitate scăzută

Vuzix, furnizor de ochelari inteligenți și soluții augmentate de realitate virtuală, a colaborat cu 1Minuut Innovation, o companie olandeză de inovare în domeniul sănătății, pentru a oferi o soluție de experientă în timp real pacienților cu mobilitate redusă. Sistemul este alcătuit din ochelarii inteligenți Vuzix M300 și aplicația 1Minuut Genzõ și permite pacienților care se află în casă sau în pat să vadă un flux live (POV) de la cineva care poartă ochelari. Sistemul este, de asemenea, util telemedicinei, prin care un medic poate să vadă un pacient de la distantă și să-l sfătuiască.

În prezent, mulți pacienți cu boli debilitante se limitează la casă sau la un centru de sănătate. Acest lucru duce la lipsa de activitate, de experiențe și interacțiuni sociale, reducând semnificativ calitatea vieții lor.

Vuzix-glasses.jpg

Tehnologia oferită de Vuzix și 1 Minuut vine în ajutor, platforma lor fiind formată din ochelari inteligenți, echipați cu o cameră și un microfon. Folosind o aplicație, persoana care poartă ochelarii poate transmite un flux video live. Pacienții cu mobilitate scăzută pot vedea imaginile, în timp real, de pe un telefon sau o tabletă, ajutându-i să facă parte din acea experientă, fie ea o excursiei sau o întâlnire de familie.

O altă aplicație este telemedicina, în care ochelarii pot fi purtați de către un asistent medical, care poate transmite imagini live unui medic dintr-o locație îndepărtată. Medicul poate apoi să ghideze asistentul medical în evaluarea și tratarea unui pacient și să ofere consultanță și feedback. Soluția permite medicilor să ajute mai mulți pacienți, deoarece elimină timpul de călătorie necesar vizitelor.

Vuzix
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s