LithoVue Empower permite extirparea pietrelor de la rinichi de către o singură persoană

Boston Scientific a dezvăluit un nou dispozitiv de extirpare a pietrelor de la rinichi, care permite urologului să controleze uretroscopul și coșul, în același timp. Anterior, această activitate necesita două persoane, o coordonare riguroasă și o comunicare eficientă între medici.

Dispozitivul LithoVue Empower Retrieval Deployment se fixează pe uretroscopul digital flexibil de unică folosință Boston Scientific LithoVue și folosește coșuri de recuperare pentru a ajunge la țintă.

Compania a prezentat dispozitivul la World Congress of Endourology și a arătat că, într-adevăr, chirurgii sunt capabili să facă extirpări de piatră, singuri, în timp comparabil cu cel în care fac același lucru în mod convențional.

„Dispozitivul LithoVue Empower este un instrument unic care poate îmbunătăți tratamentul ureteroscopic, deoarece pune procesul de manipulare al pietrei în mâinile chirurgului”, a declarat Dr. Brian Matlaga, profesor la Institutul Medical Johns Hopkins și  director al Institutului Urologic James Buchanan Brady. În cele din urmă, dispozitivul LithoVue Empower introduce o nouă eficiență în chirurgia ureteroscopică, deoarece simplifică modalitatea prin care o piatră este ridicată sau mutată – o sursă istorică de frustrare pentru această procedură „.

LithoVue Empower
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s