BodyVision lansează LungVision pentru diagnosticarea cancerului pulmonar în stadiu timpuriu

Compania Body Vision Medical din Israel își lansează platforma LungVision pentru planificarea, navigarea și țintirea nodulilor pulmonari mici în regiunile periferice ale plămânilor. Produsul se integrează în suita de bronhoscopie și oferă un proces pas cu pas, compania susținând că nu este necesară o perioadă mare de învățare.

Utilizând instrumente de realitate augmentată, platforma LungVision suprapune localizarea căilor și nodulilor pe imaginea fluoroscopului, care altfel ar fi invizibile în timpul bronhoscopiei. Software-ul compensează în mod constant respirația pacientului, cu suprapunerea vizuală în permanență în ton cu imaginea fluoro.

lv1jpg

Sistemul se bazează pe un cateter de unică folosință care poate funcționa cu instrumentele endo-bronhice existente și accesoriile de endoterapie.

„Body Vision oferă un instrument excelent care a schimbat modul în care am abordat nodulii periferici. Tehnologia sa unică creează o realitate augmentata cu abilitatea de a vedea leziuni invizibile fluoroscopic și căile de acces, în timp ce pacientul respiră”, a declarat Dr. Kyle Hogarth, președinte al Societății pentru Bronhoscopie Avansată. „Odată ce tehnologia ne-a condus la leziune, confirmăm legătura leziunii cu căile respiratorii prin intermediul EBUS, urmând să folosim instrumentele de biopsie prin intermediul cateterului LungVision. Imaginea augmentată, integrată cu imaginile radiografice EBUS, ne permite să obținem eșantioane de țesut în timp real, cu localizare permanentă.”

BodyVision
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s