Microscopul chirurgical cu realitate augmentată de la Leica combină vederea naturală a culorilor cu fluoroscopia

Leica Microsystems a câștigat aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru sistemul de fluorescență chirurgicală cu realitatea augmentată GLOW800, destinat neurochirurgiei vasculare. Sistemul asigură o vizualizare simultană, în timp real, a culorilor naturale al câmpului chirurgical, suprapuse cu fluxul sangvin, cu o percepție de profunzime completă și fără nici o aliniere necorespunzătoare între cele două imagini.

Anterior, chirurgii trebuiau să treacă de la o modalitate de microscopie la alta și să rețină tot timpul una dintre ele, pentru a o putea vizualiza pe cealaltă. Utilizând microscopul digital cu realitate augumentată de la Leica, aceste modalități pot fi utilizate concomitent pentru o vizualizare mai naturală și mai intuitivă a anatomiei pe care se lucrează.

Leica-GLOW800.jpg

„În ultimul deceniu, Leica Microsystems a pionierat noi tehnologii de imagistică fluorescentă în parteneriat cu chirurgii, pentru a avansa practicile chirurgicale”, a declarat Markus Lusser, președintele Leica Microsystems. GLOW800 și modalitățile viitoare bazate pe platforma GLOW AR vor permite chirurgilor să efectueze intervenții neurochirurgicale, cu încrederea că aparatura le oferă cele mai bune informații vizuale posibile.

GLO800-in-surgery.jpg

Leica intenționează să introducă această tehnologie și în celelalte produse din ofertă și să existe disponibilitate la scară largă pentru a face operațiile cât mai exacte, rezultatele procedurale mai încrezătoare, în timp ce timpul alocat intervențiilor se scurtează.

LEICA
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s