Spray-On Skin de la AVITA Medical, aprobat pentru tratarea arsurilor grave

AVITA Medical, firmă cu sediul în California, a primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru dispozitivul RECELL Autologous Cell Harvesting Device, remarcabil pentru tratarea arsurilor grave la pacienții adulți. În pregătirea tratamentului, se prelevează o bucată sănătoasă din proba de piele a pacientului, din care se prepară așa-numitul „Spray-On Skin”. Procesul durează doar 30 de minute, astfel încât acesta poate fi utilizat imediat după apariția arsurilor și, spre deosebire de autogrefele tradiționale, nu necesită recoltare excesivă de piele (doar 1/80 din mărimea plăgii). Nu numai că acest lucru este mai ușor pentru pacienți, ci este și mult mai ușor și mai puțin costisitor pentru furnizori.

Procesul de elaborare al pulverizării terapeutice implică separarea pielii eșantionate și tratarea acesteia, astfel încât rezultatul să conțină keratinocite, fibroblaste și melanocite, celule care ajută rănile să se vindece. Deoarece acestea sunt pulverizate uniform pe rănile arse, ele sunt capabile să pătrundă și să se așeze în întregime, fără a necesita o aplicare precisă.

„Reducerea dramatică a cantității de piele prelevată, necesară pentru tratarea arsurilor de gradul doi și trei are implicații importante asupra durerii, cicatrizării și a costurilor de îngrijire, oferind în același timp o vindecare amplificată ,comparabil cu standardul actual de îngrijire. În plus, reducerea potențială a mortalității este extrem de promițătoare.”, a declarat Dr. James H Holmes IV, FACS, Centrul Medical Baptist Wake Forest, Winston-Salem, Carolina de Nord.

avita-recell

AVITA
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s