Abbott – FreeStyle Libre 2 – Glucometru continuu cu nivel de alarmă

Abbott se pregătește să lanseze monitorul său continuu de glucoză FreeStyle Libre 2, care oferă alarme pentru nivel scăzut sau ridicat de glucoză, permițând pacienților să știe în timp real dacă acestea depășesc domeniului lor normal.

Sistemul nu necesită înțepături regulate și dureroase ale degetelor, bazându-se în schimb pe un senzor plasat pe brațului individului, care măsoară în mod regulat glucoza din fluidul interstițial, folosindu-se de un ac încorporat de mici dimensiuni. Senzorul împarte interpretările cu un dispozitiv asociat, care arată ca un smartphone pe care pacientul îl folosește pentru a păstra un istoric al citirilor, a seta alarme și pentru a gestiona toate tipurile de date conexe. Deși acest accesoriu reprezintă un element important, senzorul poate funcționa și pe cont propriu, oferind vibrații sau sunete (în funcție de preferințele utilizatorului) atunci când nivelurile de zahăr depășesc limitele acceptate.

„Pentru unii pacienți care nu sunt conștienți de episoadele de hipoglicemie pe care le pot experimenta (în special în timpul somnului) sau pentru părinții copiilor cu diabet zaharat, alarmele pot reprezenta un beneficiu.” a declarat Dr. Jens Kröger, specialist în medicină internă și diabetologie la Centrul de Diabetologie Bergedorf din Hamburg, Germania.

FreeStyle-Libre-2.jpg

Abbott
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s