Stent BIOTRONIK PK Papyrus – repararea de urgență a perforațiilor coronariene

Compania BIOTRONIK a obținut aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru sistemul său de stent coronarian PK Papyrus. Acesta este confecționat pentru utilizarea în situații de urgentă, atunci când se tratează perforațiile coronariene acute, atât pentru vasele native, cât și pentru grefele de by-pass și este singurul dispozitiv de acest tip, disponibil pentru tratarea vaselor cu diametre cuprinse între 2,5 mm și 5,0 mm.

Stentul este acoperit cu o suprafață subțire de electrospumă, obținută din poliuretan, care menține sângele și este proiectat să fie foarte flexibil pentru a se putea adapta în momentul în care este poziționat în interiorul vasului. „În cazuri rare de perforare coronariană, timpul este inamicul”, a declarat Dr. Dean Kereiakes, Cardiolog Intervențional și Director Medical al Spitalului The Christ Hospital and Vascular Center, Cincinnati, Ohio.

„Flexibilitatea superioară și posibilitatea de urmărire a dispozitivului face ca PK Papyrus să ofere mai mult decât un stent convențional și poate duce la tratarea unei perforații mai rapid, evitând alte complicații. Spitalele trebuie să aibă acest dispozitiv de salvare a vieții, pregătit pentru medici să le folosească.”

Dispozitivul este disponibil în 17 mărimi diferite, BIOTRONIK afirmând că îi ajută pe mulți dintre pacienți să opteze, în defavoarea grefelor de bypass.

pk-papyrus

PK Papyrus
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s