Deton – „biopsie cu aerosoli” pentru detectarea bolilor pulmonare

Biopsiile și bronhoscopiile sunt standardul de aur pentru diagnosticarea bolilor pulmonare, incluzând pneumonia și cancerul. Cu toate acestea, astfel de proceduri sunt dificile, necesită anestezie generală și o sală de operație. Deton speră să simplifice acest proces.

Compania utilizează reacția naturală a plămânilor la bacterii sau particule (tuse). În loc să preleveze invaziv țesutul pulmonar din plămâni, tehnica brevetată de către cei de la Deton prelevează particulele extrase din plămâni. Eșantionul de tuse expulzat este citit de către un analizor sau este trimis către laborator.

„Când o persoană tușește, este modul natural al organismului de a elimina orice bacterie suplimentară din plămani”, subliniază Co-Fondatorul Ramzi Nasr. „Orice ADN poate fi eliminat … așa că este logic să folosim acest mecanism și să utilizăm acest lucru, atunci când încercăm să accesăm plămânul, neinvaziv”.

Patrick Sislian, co-fondator și CEO, spune că tehnologia are două avantaje cheie față de bronhoscopia tradițională și față de biopsie: este mult mai rapidă și mai puțin costisitoare. De exemplu, speciile bacteriene care cauzează un caz de pneumonie ar putea fi identificate folosind un test Deton, nefiind necesară intervenția unui pulmonolog, eliminând tratamentul cu antibiotice empirice care pot sau nu să funcționeze pentru această infecție. „Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru a obține un eșantion”, susține Sislian. Ca urmare, pacientul poate primi antibiotice adaptate, în mai multe ore decât în zile. „Salvezi problemele pacientului și salvezi banii sistemului.”

Un alt caz important de utilizare este cancerul pulmonar, principala cauză a deceselor provocate de cancer în Statele Unite. Dacă o scanare CT prezintă un nodul pulmonar suspect, protocolul actual este să se aștepte câteva luni, să se repete scanarea CT și să se obțină o biopsie pulmonară dacă masa malignă a crescut. Scopul lui Deton este ca o biopsie cu aerosoli să poată fi obținută imediat după ce a fost observată prima scanare CT, fie prin detectarea celulelor cancerigene, fie prin eliminarea cancerului pulmonar mult mai devreme față de protocolul actual.

Pană în prezent, tehnologia a fost testată la pacienții cu fibroză chistică, o boală care produce infecții pulmonare recurente. Într-un eșantion de o sută de pacienți de la Universitatea din California, San Diego, biopsia cu aerosol a companiei a prezentat o sensibilitate de 94% în detectarea Pseudomonas, una dintre principalele cauze bacteriene ale pneumoniei în fibroza chistică.

Deton
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s