Nuubo – monitorizarea aritmiei EKG pe întreaga durată a zilei

Nuubo este o companie cu sediul în Madrid, Spania, care a câștigat aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru sistemul său Nuubo System, ce urmează a fi utilizat în cadrul spitalelor, în vederea diagnosticării aritmiilor. Spre deosebire de monitorizarea EKG clasică, care se găsește adesea în cadrul clinicilor de astăzi, Nuubo nu este alcătuit din fire libere care străbat corpul sub îmbrăcăminte și care duc către o cutie regăsită în proximitatea pacientului.

Nuubo este purtat ca o bustieră, poziționând în mod automat și confortabil electrozii pe piele, în locurile potrivite, pentru a permite colectarea datelor. Nu există „accesorii” care se aplică pe piele sau cabluri, datorită materialului textil pe bază de argint, utilizat pentru electrozi.

EKG-ul înregistrează 30 de zile consecutive, timp în care pacientul își desfășoară activitatea zilnică. Înregistrările urmează a fi descărcate din unitatea de înregistrare în sistemul de calculatoare ale spitalului/clinicii și puse la dispoziția cardiologilor, pentru a fi analizate detaliat.

Sistemul este deja disponibil în Europa, unde a fost utilizat pentru urmărirea a peste 25.000 de pacienți, în vederea reabilitării cardiace și pentru monitorizarea stării cardiace cronice.

nuubo-electrodes

Nuubo
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s