EyeControl – vocea pacienților cu ALS (Scleroză Laterală Amiotrofică)

EyeControl este etichetat ca fiind primul dispozitiv portabil, de urmărire al ochilor, pentru pacienții care suferă de paralizie și care le permite acestora să comunice prin gesturi oculare, cu feedback audio provenit de la un difuzor portabil autonom.

Utilizatorii folosesc un aparat digital, montat pe cap, care le urmărește pupilele și prin care pot naviga prin meniuri și prin opțiuni de dialog, alegând ceea ce vor să spună prin clipire. Dispozitivul oferă opțiuni predefinite, precum clipirea de trei ori pentru a emite o criză de urgență și poate învăța  sintaxa personalizată a utilizatorului.

Paralizia este frecvent asociată cu boli neuronale motorii (MND), cum ar fi ALS (scleroză laterală amiotrofica), accidentul vascular cerebral sau leziunile cerebrale traumatice. O persoană cu paralizie va avea o capacitate cognitivă completă, dar nu va putea să se miște sau să vorbească, făcând comunicarea esențială imposibilă, dacă nu este făcută prin mișcări oculare.

CEO-ul EyeControl, Or Retzkin, susține că: „Ceea ce face ca EyeControl să fie unic, este faptul că oferă utilizatorului abilitatea unei comunicări controlate independente. Scopul nostru este de a crea un dispozitiv simplu de utilizat, la un preț competitiv, pentru a reda vocea utilizatorului .”

„Indivizii sunt capabili să comunice imediat ce se trezesc, în interiorul locuinței sau în aer liber, sau chiar în timpul călătoriilor – situații în care dispozitivele alternative nu au reușit să se adapteze.”

Screenshot_1.png

Sursa: Med-TechNews

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s