Senzorul laser-sonic – viitorul mamografiei

Recomandată pentru femeile trecute de vârsta de 40 ani, mamografia este o procedură tot mai mult evitată din cauza expunerii pacientelor la razele X și a durerilor rezultate în urma procedurii.

Senzorul laser-sonic, depistează tumorile în doar 15 secunde. Sistemul de scanare, cunoscut sub numele de PACT (tomografie computerizată fotoacustică), funcționează prin traversarea țesutului mamar a unui fascicol laser cu lumină infraroșie. Lumina laser este difuzată prin sân și este absorbită de moleculele de hemoglobină, care transportă oxigen în celulele roșii ale pacientului, determinând astfel moleculele să vibreze ultrasonic. Vibrațiile se deplasează prin țesut și sunt preluate de 512 senzori ultrasonici, regăsiți în jurul pieptului.

PACT oferă o imagine a vaselor de sânge regăsite în țesutul scanat, lucru util pentru depistarea cancerului, deoarece multe tumori își dezvoltă propriile vase de sânge, fapt care le permite să se dezvolte într-un ritm alert. Mai mult, această tehnologie furnizează o imagine clară a structurilor de un sfert de mm la o adâncime de 4 cm.

Study-Laser-sonic-scan-better-than-mammogram-for-breast-cancer-screening.jpg

Sursa: www.sciencedaily.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s