MelaFind (identificarea alunițelor cancerigene)

Având un aspect inofensiv, multe alunițe sunt periculoase, deoarece ele pot ascunde cea mai agresivă formă de cancer, și anume melanomul. Până în prezent, nu a fost posibilă o analiză a alunițelor, deținute de un număr ridicat de persoane, fără o biopsie chirurgicală.

MelaFind a fost dezvoltat de o companie de dispozitive medicale, MELA Sciences, cu sediul în Irvington, New York și este un scaner optic, folosit pentru a furniza informații suplimentare medicilor, în vederea determinării nevoii unei biopsii. Acest instrument portabil, care efectuează analize multispectru a morfologiei țesutului tegumentar, nu este folosit momentan pentru un diagnostic definitiv. Printre proprietățile acestui scaner, se numără și reducerea cicatricilor rezultate în urma biopsiei, precum și diminuarea costurilor din sistemele de sănătate prin eliminarea procedurilor adiționale.

Dispozitivul este utilizat pentru evaluarea anomaliilor suspecte ale pielii (leziuni), țesutul determinând dacă o leziune cutanată (pigmentată) particulară reprezintă un risc. Scanerul folosește lumina de la lungimi de undă vizibile la infraroșu pentru a evalua leziunile pielii de pană la 2,5 mm sub piele. MelaFind utilizează un sistem de imagini pentru a capta fotografii ale anomaliilor cutanate, urmând ca acestea să fie comparate cu o bază de date creată din 10.000 de biopsii de piele. Rezultatul este un simplu „da” sau „nu”.

Sursa: Jurnalul de afaceri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s